انواع روش بسته بندی محصولات

روش بسته بنید انواع محصول مواد غذایی و ... مانند بسته بنید عسل و آب معدنی و ...

انواع روش بسته بندی محصولات

روش بسته بنید انواع محصول مواد غذایی و ... مانند بسته بنید عسل و آب معدنی و ...

در این وبلاگ تلاش داریم تا درباره انواع بسته بندی محصولات مانند بسته بندی مواد غذایی ، حبوبات و موادی مانند عسل و آب معدنی صحبت کنیم.

  • ۰
  • ۰

بسته بندی نون باید یه جوری باشه که به بافت نون آسیب نزنه مثلا نون خورد نشه.

 نان را از عواملی مانند تبادل رطوبت، تبادل چربی، جذب بو و تاثیر نور حفظ نماید و از نظر اندازه، شکل و باز و بسته کردن مناسب باشد.
عمده مواد مورد استفاده برای بسته بندی نان در دو دسته قرار می گیرند. یکی از آنها مواد کاغذی و دیگری پلاستیک ها می باشند.

از دسته مواد کاغذی می توان به کاغذهای پوشش دار (Coated Paperr) یا کاغذ لاک اندود شده با رزین، کاغذ پوشش داده شده با LDPE ، کاغذ پوشش داده شده با PVDC اشاره کرد.به این کاغذها، کاغذهای بهبود یافته گفته می شود. هدف از پوشش دادن کاغذ با لاک ها یا مواد حلال و یا موم ها و یا چند لایه مواد پلاستیکی (مانند LDPE ، PVDC و موم) عبارتند از:

1- استفاده کاغذ برای بسته بندی مواد غذایی

2ـ قابلیت دوخت آن توسط المنت حرارتی

3- افزایش مقاومت آن به رطوبت چربی و …

از مواد پلاستیکی مورد استفاده در بسته بندی نان میتوان پلی اتیلن (PE) و پلی پروپیلن (PP ) و سلوفان را نام برد. علاوه بر موارد فوق از لفاف های آلومینیومی نیز در بسته بندی نان استفاده می شود.

مواد کاغذی:

کاغذ پوشش داده شده با LDPE:

از این نوع مواد بسته بندی بخار آب نفوذ نمی کند و مقاومت آن عالی می باشد. اما اکسیژن و مواد معطر می تواند از آن نفوذ کند. اگر کاغذ با یک لایه LDPE به ضخامت 40 میکرومتر پوشیده شود، در رطوبت نسبی 85 درصد و در حرارت 23 درجه، بخار آب از آن نفوذ نخواهد کرد. به عبارتی نفوذ پذیری بخار آب از این نوع کاغذ صفر است.

کاغذ پوشش داده شده با PVDC:

پوشش دادن کاغذ با یک لایه ظریف PVDC، به افزایش صافی سطح کاغذ کمک می کند و نیز عاری از مزه و بو خواهد شد.

مزایای کاغذ:

انعطاف پذیری شکل پذیری و چاپ پذیری خوب – مقاومت بالا به پاره شدن، کشش و فشار – سبک، و غیر قابل نفوذ بودن به هوا- ممانعت کنندگی خوب در برابر عوامل فساد بویژه نور – قابل بازیافت (بشرط جداسازی به موقع از سایر زباله ها) – تجزیه سریع در محیط .
معایب کاغذ : در مقابل نفوذ گاز، روغن و رطوبت مقاومت خوبی ندارد.

مواد پلاستیکی:

بطور کلی پلاستیک ها پلیمرهایی هستند که از سنتز مواد اولیه ای به نام مونومر تهیه می شوند. مونومرها موادی سمی و برای سلامت انسان مضر هستند. در حالی که پلیمرها خنثی هستند و مشکلی ندارند.
اغلب پلیمرهایی که در بسته بندی مواد غذایی استفاده می شوند ترمو پلاستیک ها هستند. این مواد دردرجه حرارت بالا نرم می گردند و در اثر سرد کردن مجدداً سخت می شوند بدون این که ترکیب شیمیایی آنها تغییر کند .

مزایا و معایب بسته بندی پلاستیکی

* مزایا :

– وزن کم و سبک
– قیمت مناسب
– قابلیت شکل دهی
– مقاوم در مقابل آب
– نفوذ ناپذیری در مواقع نیاز
– امکان رویت کالای داخل
– مقاومت دربرابرشوک و ضربه

* معایب :

– حساس به حرارت و تابش
– مخاطرات زیست محیطی
– خطر برای سلامت انسان

  • ۹۹/۰۲/۲۸
  • banafshe javan

نظرات (۱)

مطلب جالبی بود. موفق باشید

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی